skip to Main Content

10 X Glamping plekken in eigen land!

10 X Glamping Plekken In Eigen Land!

Lekker vakantie vieren kan goed samengaan met aandacht voor het milieu. Kies bijvoorbeeld voor een bestemming in eigen land. Minder reisafstand betekent minder CO2-uitstoot. Daarnaast heeft de keuze van je verblijf ook invloed. Hoe luxer jouw accommodatie, hoe groter de klimaatgevolgen (Bron: Milieucentraal). Een week in een resort heeft een grotere klimaatimpact dan een kampeervakantie, dat kan je je misschien wel voorstellen. Maar een dun matje, een laag tentje en koffie die ’s ochtends wat langer duurt is niet voor iedereen weggelegd. Ik verzamelde net even wat uniekere slaapmogelijkheden, mét een lekker bed. 

Van de Achterhoek tot aan Groningen, ik verzamelde 10 toffe glamping plekken in ons eigen landje. De eigenaren van deze plekken denken ook bewust na over de natuur om hen heen. Je bent hier omringd door natuur en kan lekker veel buiten zijn. Je kan op sommige van deze plekken je eigen tent meenemen of je kiest voor een net wat luxere optie. Doe alvast inspiratie op en ontdek wat Nederland allemaal te bieden heeft.  

Afbeelding met boom, buitenshuis, gras, plant

Automatisch gegenereerde beschrijving

Op het kleinschalige vakantiepark Terra Wolde in Zeewolde vind je de mooiste duurzame vakantiehuisjes. In de prachtige lichte huisjes ervaar je het ritme van de natuur. Ontspan in een hangmat of maak een frisse ochtendduik. Op het terrein kan je een sup/sloepje huren of meedoen met een yogasessie op het yoga deck. 

In de zomermaanden is het buiten restaurant geopend waar ze gerechten klaarmaken met ingrediënten uit eigen tuin. In de winter kan je kiezen voor een moestuin maaltijdbox aan inclusief recept om zelf boven het houtvuur te bereiden.

Als natuurliefhebber ben je bij Terra Wolde helemaal op de juiste plek! Tijdens een wandeling door de Horsterwold (3700 hectare) spot je zomaar paarden, bevers of dassen. Er zijn veel fiets- en wandelroutes in de omgeving. 

Website: https://www.natuurhuisje.nl/vakantiehuisje/67845 

Provincie Flevoland

Leerdam is een mooi authentiek vestingstadje aan de rivier de Linge. Vanuit het centrum loop je in nog geen 30 minuten naar het Kampeerbosje Leerdam. Het Kampeerbosje is een groene en kleinschalige camping voor tent bezoekers met een gemeenschappelijke buitenkeuken. Ze hebben hier ook een aantal leuke accommodaties om te huren, mijn persoonlijke favoriet: de boomhuttent. De omgeving is zeer geschikt om te wandelen en te fietsen. Huur vooral ook een kano om heerlijke te dobberen op de rustige rivier de Linge.

Website: https://kampeerbosje.nl/ 

Provincie Utrecht

Aan dezelfde rivier (de Linge), een klein stukje verderop, vind je Glamping Røstig. De accommodaties zijn hier wat prijziger maar daar krijg je ook van alles extra voor.  Op deze unieke pop-up glamping draait alles om rust en natuur. Naast je verblijf in je tipi in het bos krijg je dagelijks workshops zoals meditatie, yoga, tai chi en meer. Vanuit het bijbehorende strandje duik je zo de rivier in of pak je een kano. Er is ook een mogelijkheid om te ontbijten of ‘s avonds samen te eten. Ze proberen hier echt een community gevoel te creëren, hierdoor is het ook een hele toegankelijke plek om alleen naartoe te gaan. 

Website: https://www.rostig.nl/nl 

Provincie Utrecht

In het kleine dorpje Almen bevinden zich aan de rand van de Berkel 3 kleurrijke trekkershutten. In deze hutjes kun je slapen met 4-6 personen en kun je zelf je eten koken. Je kunt gebruikmaken van het sanitair bij het aanliggende zwembad. Voordeel van een zwembad naast de deur is dat je deze gratis mag bezoeken tijdens je verblijf. Met de zwembadbezoekers kan het overdag druk zijn maar ‘s avonds is het weer heerlijk rustig en hoor je de kikkers en vogels op de rivier de Berkel. 

In het dorp Almen vind je in ieder geval een supermarkt, restaurant en museum. Combineer je verblijf vooral met een van de leuke Hanzesteden Zutphen of Deventer. De Achterhoek heeft genoeg te bieden! 

Website: https://zwembaddeberkel.nl/trekkershutten-kanos

Provincie Gelderland

Camping en Jachthaven Zwier ligt aan de Vinkeveense plassen. Naast hun 5 Zwiertenten hebben ze ook andere accommodaties op hun terrein staan vlakbij een zwemvijver. Heb je geen zin om verder iets zelf te regelen? Dan ben je hier op je plek. Het verblijf is namelijk inclusief opgemaakte bedden, handdoeken, biologische en vegetarische maaltijden, een fluisterboottocht, hottub en sauna gebruik. Hier kom je helemaal tot rust.

Website: https://zwier.nl/logeren/zwiertent/ 

Provincie Utrecht

Aan de rand van het kleinschalig, rustig en bosrijk gebied genaamd De Noenes staat deze pipowagen. Een authentiek natuurhuisje met een moderne touch, zoals een keuken en stortdouche. Vanuit de wagen heb je een prachtig uitzicht en wordt je omringd door groen. Je bent echt even weg van de bebouwde wereld maar ook weer niet té ver. Op fietsafstand vind je namelijk het gezellige Oisterwijk. Iets verder weg liggen de bourgondische steden ‘s-Hertogenbosch en Den Bosch. 

Website: https://www.natuurhuisje.nl/vakantiehuisje/35417 

Provincie: Brabant

Op camping Kriemelberg bushcamp midden in het bos heb je keuze uit allerlei soorten accommodaties. Je zet er je eigen tentje op of huurt een safaritent, bungalow, trekkershut of stacaravan/chalet. De camping ligt vlak bij de Ermelosche Heide en op slechts 30 kilometer van Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Website: https://www.kriemelberg.nl/ 

Provincie Gelderland

Afbeelding met buitenshuis, gras, hemel, plant

Automatisch gegenereerde beschrijving

Al eens op een Waddeneiland geweest? Vlieland is mijn favoriet. Ooit had het 2 dorpen maar het eerste dorp is overstroomd. Een groot deel van dit Waddeneiland bestaat dan ook uit een enorme zandverstuiving en natuur. Camping Lange Paal is een heerlijke plek midden in die natuur. Wil je iets centraler bij het dorp en de faciliteiten zitten dan tip ik je graag camping Stortemelk. Als je geen eigen tent meeneemt raad ik deze ingerichte tent aan: https://www.airbnb.nl/rooms/1154983357243752366?_set_bev_on_new_domain=1718016981_ZjU5ZTAzZjdjOTJk&source_impression_id=p3_1718016981_P39XAwc7k0kuqIjw 

Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het authentieke Posthuys, de vuurtoren, de brede stranden, gezellige Dorpsstraat en een kijkje te nemen bij de jachthaven. 

Provincie Friesland

Afbeelding met buitenshuis, gras, boom, hemel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het glooiende heuvellandschap in Zuid-Limburg is prachtig. Het wijdse uitzicht, wild stromende beekjes en hellingen: gevoelsmatig ben je hier in het buitenland. 

Zet je tentje op of boek een safaritent bij Camping La Dolce Vita, oftewel ‘Het goede leven’. Zoek een plekje in de zon of in de schaduw onder de fruitbomen. Deze kleinschalige boerencamping in Ransdaal is het perfecte uitgangspunt voor jouw bezoek aan de rest van Zuid-Limburg. De bijbehorende stallen en verschillende boerderijdieren herinneren aan het agrarische verleden van de camping.

Website: https://www.campingladolcevita.nl/ 

Provincie Zuid Limburg

Vakantieboerderij de Helleborus is een heerlijke rustige plek, midden in de natuur. Op deze plek zijn ze bewust bezig met permacultuur en het hergebruik van materialen. Je vindt hier naast allerlei kleurrijke accommodaties dus ook circulaire douches en een composttoilet. Maak je eigen maaltje in de campingkeuken of reserveer een lokaal ontbijt/diner.

Deze camping is perfect te combineren met een bezoekje aan de stad Groningen. Op de camping bevindt zich een fietsverhuur. Met de fiets ben je binnen 30 minuten in het centrum van deze leuke studentenstad. 

Website: https://dehelleborus.nl/ 

Provincie Groningen

Fijne duurzame vakantie!

Meer plekken bezoeken op een duurzame manier? Check deze artikelen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top