skip to Main Content

De studentenkeuken #2 – Curry kikkererwten wraps om je vingers bij af te likken

De Studentenkeuken #2 – Curry Kikkererwten Wraps Om Je Vingers Bij Af Te Likken

Je wilt lekker eten, maar ook geld overhouden aan het einde van de maand en het liefst nog een beetje sparen als het kan. Met de recepten uit de serie Studentenkeuken zit je dan gebakken, want in deze serie delen we makkelijke, snelle én goedkope recepten voor avondmaaltijden met je. Alle recepten zijn 100% vegan, want daarmee is je avondmaaltje ook nog eens hartstikke duurzaam. Vandaag: curry kikkererwten wraps.

Door: Lieke Smets

Wat heb je nodig voor 2 personen

  • 4 volkoren wraps
  • 800 gram kikkererwten 
  • 1 grote rode ui of 2 kleinere
  • Bakje cherrytomaatjes
  • Mango chutney
  • 1 flinke el currykruiden of een mix van komijn, koriander, knoflook, chili en garam masala (tip: ga voor de currykruiden) 
  • Optioneel: sojayoghurt en verse koriander 

Wat ga je doen

  1. Snijd de ui en tomaten in blokjes.
  2. Bak de ui en voeg de tomaten toe zodra de ui glazig wordt.
  3. Spoel ondertussen de kikkererwten om in een vergiet en laat ze uitlekken.
  4. Na 3 minuten de tomaat meegebakken te hebben: voeg de kruiden en kikkererwten toe. Meng goed. Bestrooi ook met een snufje zout. Laat 5 minuten in de pan zitten en schep af en toe even om. 
  5. Doe het mengsel in een grote kom en warm de wraps één voor één op in een koekenpan (en gebruik vooral dezelfde pan om afwas te besparen).
  6. Rol de wraps met het kikkererwtenmengsel, wat mango chutney en als je wilt wat (soja- of kokos)yoghurt en verse koriander. 

Dit gerecht kost €2,15 per persoon en kost je nog geen 20 minuten om te maken. Let wel: voor het berekenen van de kosten per persoon zijn niet de totale boodschappenkosten gebruikt, maar de kosten van de gebruikte hoeveelheden. Zo gebruik je geen hele pot mango chutney, maar slechts 1/4 van die pot. (;

De wraps kun je ook in de koelkast bewaren en de volgende dag als lunch meenemen. Eet smakelijk! 

Meer inspiratie nodig voor je avondeten? Hier vind je deel 1 van de serie Studentenkeuken: overheerlijke aubergine cassoulet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top